Friday, March 29, 2013

Vespa Weh Vespa!


Assalamualaikum.

Selalunya kalau perempuan ditanya pasal kereta idaman, rata-rata dorang akan jawab Mini Cooper dengan senyuman meleret sambil membayangkan diri  sendiri berada di dalam kereta kecik tu tapi harga RM200 000 pergh what the heck?! Kalau tak Mini Cooper, Myvi ataupon Viva. Kalau korang tanya aku, (eh ada ke yang nak tanya wakakaka sukati ler) dah kerja nanti baru aku pikirkan nak beli kereta apa mwehehehe.

Kalau motor pon aku takde motor idaman. I bukan minat rempit ihiksss (ngaku je lew tak gheti bawak motor kan sonang) Tapi aku memang tak suka motor besar-besar. Tonggek bhai. EX 5 pon aku tak suka. Dulu aku test bawak kat kampong fuhhh cemas dow nak main gear dia :') 

Sebab tu bila lalu depan kedai motor, aku tak pandang motor-motor kat situ. Cuma ada satu motor je yang buat aku rasa OMG nak naik nak naik sambil terkinja kinja. Kekekekeke takdela gurau aje. Apakah motor tersebut?


VESPA

Aku memang minat benda yang macam old school ni. Peplum pon aku suka. Tau tak korang yang Peplum sudah dipakai pada tahun 1964? Tak caye sila tengok filem Madu Tiga scene Jamil dengan Hasnah kahwin. Hasnah pakai baju peplum kot. Kelas kau Senah oiii.

Wei sekarang ni tengah cakap pasal Vespa an. Ok kenapa aku suka Vespa? Aku pon tak tau tapi aku memang suka tengok Vespa. Tapi tak pernah naik la. Satu hari nanti aku akan naik ek. In Shaa Allah ;)

Jom tengok warna Vespa yang aku suka. Oh sumber gambar; Google.

Pink. Oh my... 

Baby blue.

Turqoise. Bapak ah. Lawa siot.

Warna kuning pon aku suka tapi mesti nanti orang tertanya-tanya 'adakah dia penghantar pizza Yellow Cab?' Tak mo tak mo (hihi trend sekarang konon cute lettew cakap tak nak jadi tak mo tak mo) Stylo bukan kalau meronda dengan Vespa ngeee.

Saturday, March 23, 2013

Sebulan Kemudian...

Assalamualaikum.


Walaupun gaya aku yang dah lama tak update blog selama sebulan ni seperti orang yang terlalu fokus dalam peperiksaan, tapi percayalah tu semua dusta. Result bulan 3 ni pon berapa ketul je A. Lepas tengok batch 95's punya result, pergh rasa semangat pulok nak belajar. Baru sedar yang tahun ni aku nak amik SPM. Eh engko ni...

Anyway dah lama tak cerita pasal life aku sekarang. Aku sekarang dah tak tuisyen dah. Gila stress dengan kerja tuisyen. Melampau lampau homework kau, memang cite dia yang kat skolah takde homework pon kan. Bulan 1 je tuisyen pastu berhenti. Pastu sekarang amik kelas GPMS (Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung) yang free kat sekolah. Aku jugak masuk kawad KRS wakil Zon Bangsar. 

Aku jarang update blog sebab sibuk. Rutin aku setiap hari lebih kurang sama je. Moh ler ushar dengan perasaan tidak puas hati.

6.10 a.m - Bangun, mandi, Solat Subuh, bersiap ke sekolah. Sarapan, kalau tak sempat makan dalam kelas. Oh biasa la tu.
7.00 a.m / 7.05 a.m / 7.10 a.m - Gerak dari rumah sambil berangan.
7.20 a.m - Kat sekolah (tak kira pukul berapa aku keluar rumah, sampai sekolah pukul 7.20 jugak kehkehkeh)
2.00 p.m - Kelas GPMS (isnin - khamis)
3.30 p.m - Kawad KRS 
5.30 p.m - Balik rumah, makan tengahari + malam, Solat Asar, bersiap nak joging
6.00 p.m - Joging dengan Azimah kat area Bandar Tasek Selatan / Skipping dalam rumah (skipping kalau tak jadi joging)
7.00 p.m - Rehat jap, mandi
7.30 p.m - Solat Maghrib, online, stalk Instagram / Twitter orang lain
8.30 p.m - Tengok TV, Solat Isyak
10.00 p.m - Buat homework
12.00 a.m / 1.00 a.m - Tido

Penat siot. Tapi kengkadang lepas balek kawad tak gi bersenam pon. Serius penat. Bila berkawad pon dah ok dah sebenarnya sebab keluar la jugak peluhnya kan. Sekarang busy kawad, lawan 16/4 ni. Doakan yang terbaik untuk kami ya :) 

Itu saja cerita terkini. Homework berlambak bhai. Nak siapkan cepat-cepat. You know, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Kan kan kan?

Ehem ehem tadi lepas kelas tambahan, cikgu Noraziah belanja kitaorang CoolBlog. Awww terima kasih cikgu, cikgu baik sangat. Saya akan belajar elok-elok Fizik.