Friday, June 29, 2012

Result.

Assalamualaikum.

Ye akhirnya keputusan pekse da kluar kat SAPS. Bole la printscreen baru cantik sikit an ada warna-warna. Result aku takdela semengah mana tapi takde subjek gagal bole la kan.


Gempak tak aku ada A+ wakakakaka XD

Kengkawan aku bila ada yang nak pindah skola akan cakap 'kuranglah pesaing SPM korang'. Bila ada murid baru pindah 'weh pesaing baru pesaing baru'. Tapi aku tak hokey. Aku ada target aku sendiri. Macam kali ni target aku subjek teras sume A dan Alhamdulillah tercapai :)

Aku pon tak sangka pekse kali ni aku dapat 3 subjek markah tertinggi. BM, Agama ngan Math. BM ada lagi 2-3 orang yang sama markah. Agama, ustazah kata nak bagi hadiah heee. Math aku sorang je yang dapat A. Bukan nak riak tau tapi takdela korang pandang hina sangat keputusan aku bila tengok markah Bio aku tu hahahaha.

Kau ada meniru eh? Aku da taubat la tak nak meniru tapi kengkadang tak sengaja terpandang jawapan orang depan. Siapa suruh angkat kertas tinggi-tinggi? Kebetulan jawapan slalu sama so bole la sedapkan hati sendiri :D Tapi betul la aku meniru masa periksa akhir tahun Math Form1 ngan ujian bulan Julai Sejarah Form2. Benda keji mesti kena ingat. Pastu aku tak tiru da sebab rasa bodoh la weh meniru. Sampai bila nak pandai? Paling tak pandai punya budak bila pergi tuisyen tapi time pekse meniru jugak.

Aku blajar last minit kot. Besok pekse malam tu baru aku study. Tido 2 pagi. Aku da biasa camtu. Orang lain study kat pusat sumber tapi aku tak suka la nama je pusat sumber tapi bising. Balik rumah bila da sampai mood baru aku study. Kalau mood pukul 10, pukul 10 la baru bukak buku. Pastu gi main ngan kucing jap. Tengok tv jap. Makan jap. Ratah Milo jap. Chillex chillex la beb. Blaja lama-lama tapi tak masok pape buat pe an.

Ramai tak suka hari bertemu waris/hari tiga penjuru tapi aku biasa je. Aku da gitau mak ayah aku dulu result kat rumah so takdela bila dorang tengok result aku nanti dorang terkejut lalu terkentut hahaha aku suka ayat ni. 

Haaa hari Sabtu 23 Jun lepas ada anugerah cemerlang tuk anak polis KL. Rugi wei sape yang tak tau RM150 kot dapat. Sebaik Zahidah ada gitau aku. Bapak aku mohon sehari lepas permohonan tamat. Haa gengster tak gengster kehkehkeh. 

Friday, June 22, 2012

OLEMIRA: Defender Kidal.

Assalamualaikum.

Hai. Anda kenal pemain defend Malaysia? Pemain defend yang kidal? Tau? Laa knapa tak gitau aku sebab aku tak tau la. Tapi aku nak jugak buat OLEMIRA pasal pemain bola Malaysia yang kidal. Ahh takde takde nak jugak. Dikala emosi menghantui diri, andaian diri sendiri suda memadai untuk meyakinkan diri sendiri kehkehkeh.

Aku tak tau lah sebenarnya Fadhli Shas ngan Asraruddin Putra Omar ni kidal ke tak. Memangla slalu nampak dorang sepak bola guna kaki kiri tapi gwa pun pernah score guna kaki kiri bai (muka bajet). Penat wei cari gambar kat google sebagai tanda bukti. Asra kidal an sebab aku ada jumpa gambar dia pegang pen guna tangan kiri. Fadhli kidal jugak kot sebab ada gambar dia pegang aiskrim guna tangan kiri. Hebat tak hebat bukti aku ni hahahaha. 

Fadhli Shas

- Google Images.

Fadhli Shas sepak bola gempak siot. Aku kat umah macam nak pecah je kaca tv sebab kencang gila hahaha over over. Aku tak tau sblum ni dia sepak power pastu aku macam 'ishh jangan ar guna kaki kiri'. Sekali dia sepak wei perghh rasa nak nangis sebab aku shoot haritu pun depan pintu gol je...

Asraruddin Putra Omar

- Google Images.


Kau tak tengok ke gol Asraruddin Putra Omar masa sukan SEA tahun lepas? Rugi la sebab dia tanduk sampai berdarah kot mulut dia (Fadhli Shas yang cakap).

Ok dua orang je la OLEMIRA ni. Tak tau la siapa lagi yang kidal -__- 

AFC Cup U22 2012 start sabtu ni. Good luck Harimau Muda all the best (ayat bosan dan sangat cliche) K. Harimau Muda kasi gempak shoot sampai koyak jaring gol pastu defend macam main galah panjang versi kaki hahaha bole tak ekekeke.

Monday, June 18, 2012

Hei Aku Sudah Naik Pangkat Lah :)

Assalamualaikum.

Dah baca entry ni? ---> Kerjaya Sebagai AJK Koperasi. A'ahh Kerjaya. Baca dulu tau sebagai mukadimah hehe.

Dah baca blum? Blum an sebab malas an walaupun aku dah letak link -___- Tapi takpe mood aku baik ni yela baru lepas naik pangkat daripada AJK ke ALK Koperasi! Eksaited tak aku letak tanda seru? Kehkeh. Padahal sama je pon tugas.

Hari ni ada Perasmian Minggu Koperasi ngan Mesyuarat Agung Koperasi. Tugas aku taip nama untuk sijil. Ni aku buat masa hari Jumaat lepas. Eh nak cite. Aku, Nad, Nabilah baru je jadi ALK. Tapi aku terlupa pastu tertaip AJK. Dah habis print baru Nabilah perasan dan kitaorang macam 'Weh canne ni? Canne ni?' Kebetulan cikgu keluar dari opis koperasi pastu aku terus lipat sijil tu bagi Nad suruh dia simpan dalam baju. Hahaha teruk seh cara coverline.

Anyway, tadi kena naik pentas untuk pelantikan ALK baru ngan amik sijil. Aku cool je sebab sebelum tu dah dua tiga kali naik pentas tuk bagi pamphlet aturcara majlis walopon pegang bakul je. 

 Tadaa. Nama aku dalam sijil kali ni betul sebab aku yang taip wakakaka. Lepas dapat sijil ramai AJK serang aku. Wei aku taip ikot nama yang cikgu bagi la. Tak boleh la nak salahkan aku... Yang penting nama aku betul. Mak aih selfishnya haha.

Sijil(s) dari Form1 sampai Form4. Ni nametag baru. AJK ke ALK ke sama je tulis AJK Koperasi. Ok lah kan. Daripada pengawas pusat sumber tulis 'Ketua Hari Rabu' hahahaha.

Lepas majlis, ponteng kelas Math lepak kat koop tanpa niat. Cikgu belanja roti ngan air setiap sorang. Pastu isi stok peti ais saje je merajinkan diri sebab kalau cikgu nampak lepak tak buat mende nanti kena masuk kelas. Seganlah aku nanti kena nganjeng dalam klas sebab pengetua panggil aku Syuhaila masa pelantikan ALK tadi wuwuwuwu.

Sunday, June 17, 2012

Sedapnya. Sedapnya.

Assalamualaikum.

Aku suka gila wei makan aiskrim Cornetto. Tak tau lah nape sebab nampak kaya kot wakakaka. Aku slalu makan jenama Walls ngan jenama yang kat entrance Giant tu dahlah murah an haha. Haritu bapak aku beli aiskrim Drumstick. Aku makan je lah tapi rasa cam pelik. Tak tau prisa apa. Pembalut dah buang plak tu. Buat aku tertanya-tanya je. Pastu dalam mimpi bagi petunjuk tu perisa CHEESE! Haha bodo ar mimpi ni permainkan aku.

Aku suka makan makanan yang sejuk-sejuk. Bila lalu kat saluran esofagus tu terus tenang hati aku. Haa apa kaitan esofagus ngan hati kehkehkeh. Aku mana mampu kalo slalu gi Tutti Frutti ke Baskin Robbins ke sebab nak makan makanan-makanan sejuk ni. Tak yah omputeh sangatlah jom ikot cara orang melayu.


Air feveret gwa ni der. Kat kampong roger roger ngan orang kampong sbelum main bola tampar pukul 5 beli kat simpang jalan satu plastik 50 sen. Tapi hampa sebab makcik tu dah tutup kedai T.T

 Mesti orang ni dah makan satu suap pastu baru teringat nak amik gambar hahaha jahatnya aku rasa nak tampar je aku en. Aku lagi rasa nak tampar orang yang upload gambar ni. Dahlah ABC ada aiskrim ngan jelly. Aku plak yang jelly-jelly kat sini.

Cendol! Cendol! Gwa rasa nak merempit gi pekan Sungai Besi lah skrang beli cendol kat situ. Asal lah mamak tu takde perkhidmatan delivery. Air cendol pun sedap jugak sebab banyak ais. Lepas minum trus rasa nak kencing hahaha.

Hauslah plak lepas tengok gambar kat Google Images ni. Adik aku kena demam campak. Bolehlah minum air kelapa. Janganlah kedekut sangat bro nanti demam tak elok. Kalau kau bagi aku minum sikit nanti aku doakan kau cepat sembuh boleh aku konker remote tv hehehehe.

Friday, June 15, 2012

Tunggu Seru Mood Datang.

Assalamualaikum.

Entry kali ni pun aku nak bercerita jugak. Aku kan suka bercerita daripada bercakap satu dua ayat. Haa sebab tu lah aku takde Twitter. Dah delete sebenarnya sebab takde sape layan aku, baik aku tulis kat blog ada jugak pageviews :) 

Aku ni jenis yang buat sesuatu ikut mood. Kalau takde mood, aku takkan buat. Dan aku juga tidak suka dipaksa. Kalau dipaksa, aku kan mengalami depresi yang maha dahsyat. Muka aku akan monyok sampai kau tengok pun rasa nak tampar tapi aku elak lah, tidak menghiraukan orang langsung, dok termenung dan tidak akan bercakap dengan sesiapa satu patah perkataan pon.

Macam haritu ayah aku ajak gi laut kat Selangor. Saje lepak petang-petang. Aku tak nak ikot sebab nak tengok bola malam tu. Nanti kompem-kompem ah tak dapat tengok an sebab balik malam. Dahlah homework banyak gila. Tapi kena ikot jugak apakan daya. Dalam kete aku dengar lagu dengan kuat. 2-3 jam pastu sampai. Aku dok je tepi tebing tu sorang-sorang. Kena culik pun aku dah tak kesah dah masa tu hahaha.

Buat homework pun aku ikut mood. Sambung masa hari gi laut tu. Malam tu balik tengok bola skejap pastu online sampai pukul 2 pagi kena marah ngan abah pastu buat homework. Takde hal lah berjaga sampai pukul 5.30 pagi kalau ada mood. 

Haritu masa balik kampung, aku dah sedia dah serap kuasa mood nak buat nota Bio tetapi tetiba...


 Kotor. Berminyak. Siap melekat lagi tu ikan bilis.

Terus mati mood aku. Terus tak jadi buat homework. Terus main game Gold Miner kat henset. Terus guling-guling atas tilam. Terus tak buat homework selama 2-3 jam.

Kalau satu helai je tak pe bai. Ni 10 mukasurat! Rasa cam nak koyak je tapi sayang sebab nota ni aku buat masa sampai 5.30 pagi tu. Pergh bikin panas betul. Habis semua aku liquid. Ah takde takde kesah plak liquid kakak aku habes. Siapa suruh pengawas rampas liquid aku. Haa kau nak marah, marah pengawas lelaki Form5 yang tinggi kurus tu. Bukan nak kamching ngan aku.

Tengah malam tu aku sambung ah buat balik lepas liquid sume dah kering. 

Bahagian kena liquid tu gelembung sebab 10 mukasurat kot kena liquid. Berapa layer ntah liquid ni tensen betul aku sebab asyik melekat je. Bila melekat kena liquid balek.

Mungkin sebab aku teruskan buat nota ni walaupun mood tinggal 20% je sebab tu paper Bio tak failed kot hahaha. Dapat E beb. Mak aku pi cite kat adik aku pasal result aku. Adik aku plak nak UPSR tahun ni.

Mak: Kau jangan jadi cam Kakdik tu. Dahlah ada C ngan D.
Aku: Mana ada D mak. E adalah.
Aesh: E? E? Hahahahahaha (gelak tak hengat dunia)

Pekse takde yang gagal pun aku dah bersyukur dah weh. Nantilah update pasal keputusan pekse sebab slip pekse kat SAPS takde lagi. Printscreen baru cun ekekeke.

Wednesday, June 13, 2012

Bercerita Tentang Nama.

Assalamualaikum.

Kan selalu kan mak ayah suka letak nama anak-anak dorang ikut huruf pertama nama dorang. Mak aku mula huruf L (Liza) ayah aku plak Z (Zaharin). And I'm wondering why my name is not Lisa Zurihani ekekeke :D

Kengkadang aku jeles ngan nama orang yang sedap-sedap. Nama yang ada dua patah perkataan lah. Bila sebut macam matching je dengar. Aku tak tau lah nama aku sedap ke tak. Tapi aku ada banyak panggilan nama.

Syahirah
Normal lah bai nama pertama ni jadi nama formal. Kat skolah jarang jumpa pelajar dipanggil selain nama pertama dorang. Even kalau nama depan dia Siti pun cikgu panggil Siti je. Panggilan Syahirah ni cikgu-cikgu je kot yang panggil. Tapi kengkadang terperasan lebih, kengkadang buat donno je bila cikgu panggil sebab ada lagi sorang nama Syahirah. Lusa tidak lagi sebab dia nak pindah dah.

Amirah
Kau tau tak sape yang panggil aku Amirah? Takde sape...

Adek

Aku kan ada kembar. So kengkawan sume panggil adek ngan kakak je. Cikgu Bio pun panggil aku Adek je hahaha. Dari sekolah rendah lagi dorang panggil aku Adek. Budak koop yang lagi muda pun panggil aku Adek.

Kakdik
Aku rasa nama ni special. Jiran lama yang bagi. Dia tak tau nak panggil aku apa lepas tu melekatlah nama Kakdik ni. Sekarang ni yang panggil aku Kakdik keluarga aku kat kampung je. Bila sepupu-sepupu kecik yang belum bersekolah panggil aku Kakdik, rasa cam comel je nama aku hahaha. Eh ayah aku pun panggil aku Kakdik. Tapi mak aku panggil aku adik.

Emira Zaharin
Haa ni lah nama feveret aku kehkeh. Nama ni aku guna masa dalam blog je. Kat skolah aku tak de pun suruh orang panggil aku Emira. Kat Facebook walaupun orang mintak 'intro please' aku tak suruh pun dorang panggil Emira. Tapi kengkawan kat sekolah suka menganjeng benci tau. Nampak sangat baca blog aku wakakaka.

Ok lah result pekse dah dapat. Aku bagitau mak aku masa tengok bola semalam. Jadi bila kena marah aku ilek je sebab fokus hanya diberikan untuk bola dan kehenseman pemain bola. Cubalah tips ni haha.

Sunday, June 10, 2012

OLEMIRA: Jersi 8.

Assalamualaikum.


Cuti ni aku dok kampung dari hari jumaat minggu pertama cuti sampai sabtu yang lusanya sekolah. So aku tak tengok Hoki Piala Azlan Shah Malaysia lawan Argentina & Korea Selatan. Pastu tak tengok bola Malaysia lawan Filipina & Singapore sobs.

Tak tengok bola mana nak semangat beb. Nak kasi semangat sikit tulis OLEMIRA ni aku pasang lagu Faizal Tahir - Go! Malaysia Go! Haa baru semangat sikit. Joyah/Jyeah!


Nak cite pasal pemain bola Malaysia yang pakai jersi no 8 ni. 

Zaquan Adha

- Google Images.

Yo Zaquan Adha. Punca aku tengok bola. Hensemnya mak aii. Kengkadang aku rasa Aidil hensem kengkadang Zaquan. Tapi aku lagi suka tengok muka Zaquan. Pastu aku suka sebab dia striker. Ntah aku rasa striker hebat. Kat sekolah waktu PJ masa main bola jaring ke bola sepak ke bola sepak guna tangan ke aku nak posisi striker. Aku slalu score per.

Safiq Rahim

- Google Images.

Aku tak tau sangat pasal dia ni. Tak rajin google pasal dia. Yang aku tau dia kapten masa piala AFF Suzuki 2010. Pemain Selangor. Pemain midfielder. Pakar sepakan percuma. 

Wan Zaharulnizam

- Google Images.


Haa Wan Zaharulnizam ni lah yang aku obses dulu. Comel tak comel weh? Guna nombor jersi aku gi search kat google cari sape lah dia ni. Kawan aku sebelum tengok muka dia kata mesti tak hensem punya. Sekali aku bagi link gambar terus mengaku boyfriend kata nak masuk meminang tau hahaha.

Masa nak pilih nombor tuk baju kelas haritu aku tak tau nak pilih no 8 ke no 16. No 8 kan macam hebat. No Zaquan Adha, Safiq Rahim tu. Bolehlah matching ngan Wan Zaharulnizam an kehkehkeh. Tapi pilih no 16 jugak akhirnya sebab nak jadi diri sendiri...